Amazon Alexa, Apple Siri ve Google Asistan ile zamandan tasarruf etme, işleri halletme ve eğlenme
Günden güne popülerleşen sesli asistanlar adeta bir kurtarıcı! İsteklerimizi dinleyen, ihtiyaçlarımızı öngören, hızlı bir şekilde harekete geçen bu asistanlar artık hayatımızda oldukça önemli bir yer kaplıyor hale geldi.
Çoğu insan sesli asistanını birkaç basit görev için kullanır. Mesela, Siri'ye hava durumunu sormak veya Google'a rastgele bir bilgi sormak gibi ama daha derine inmez. Belki bu kadar hızlı teknolojik gelişmeler sana çok karmaşık görünüyor, belki mahremiyet konusunda endişelisin ya da kendi kendine konuşurken garip hissediyorsun. Ancak tüm bu ön yargılarını yıkacak ve sesli asistanları hayatına entegre etmen için bir kılavuz hazırladık. Nasıl zaman kazanılır, üretkenlik, eğlence ve daha fazlası!
Sesli asistanlar, bir uyandırma sözcüğü veya komutu “Hey Siri!” gibi, duyduktan sonra çeşitli eylemler gerçekleştirebilir. Işıkları açabilir, müzik çalabilir, hava durumunu kontrol edebilir, çevrimiçi alışveriş siparişleri verebilir, restoran rezervasyonları yapabilir ve daha fazlasını yapabilirler.
Sesli asistanların insanların konuşmaların sürekli dinliyor oluşu, bazı kullanıcılar için kişisel verilerin korunması konusunda tehdit olarak algılansa da; bu cihazlar kullanıcı davranışlarından yola çıkarak gelişiyor ve daha iyi ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilmeleri için sürekli dinlemeleri gerekiyor. Ancak burada unutulmaması gereken bir konu var! Sanal asistan cihazlarının kişisel bilgilerin korunması kapsamında oluşu onlara güvenmeniz için önemli bir adım. Bu demek oluyor ki sanal asistanınız ile gerçekleştirdiğiniz diyaloglar ve deneyim geçmişiniz yalnızca cihazınızda kalıyor.
Sanal asistan platformları söz konusu olunca dünyada üç firmanın ürünü herkesin aklına gelenler oluyor. Bunlar Apple’ın Siri’si, Amazon’un Alexa’sı ve Google’ın Asistan’ıdır. Piyasaya ilk sürüldüğünden beri bu uygulamaların hepsi kendini günden güne geliştirmekte, rekabet halinde durmadan özelliklerini optimize etmektedir.
Sanal Asistanlara Neler Sorabiliriz?
“İspanyolca dilinde iyi günler nasıl denir?”
“Kosinüs’ün x türevi nedir?”
“Bugün hava kaç derece?”
“Tarih öncesi çağlar nelerdir?”
Bunlar gibi sorulara cevap bulurken aynı zamanda, takvimde bir planlama yapabilirsiniz, televizyonu çalıştırabilirsiniz ve ışıkları kapatabilirsiniz.